zaterdag 8 augustus 2020

Advies

 Zo af en toe duik ik nog weleens het internet op om te zien of mensen iets zinnigs over bloggen weten te schrijven. Daarbij trof ik deze keer een blogbijdrage aan waarin iemand zegt van 80 naar 80.000 bezoekers te zijn gegaan en tips, die daar naar zijn idee aan bijgedragen hebben. Wie wil dat niet. Ik zou met 80 al een tevreden mens zijn. De bijdrage staat zowel op LinkedIn (2017) als op de website Schrijfvis.nl (2020). Ik neem aan zijn eigen website. De man lijkt me professioneel met schrijven/journalistiek bezig te zijn.

Tips:
 1. Begin met een blunder
 2. Schrijf een notendop-alinea met herkenbaarheid
 3. Geef tips, maar doe jezelf niet voor als expert
 4. Maak tips concreet met heldere taal
 5. Breng structuur aan in je alinea's
 6. Overdrijf het effect van je tips niet
 7. Vraag je lezers om hulp

 Wat opvalt, is dat het weer om tips gaat, om kennisoverdracht, om lezers iets aan te dragen. In dit geval over het schrijven, maar het kan net zo goed gaan over sporten, reizen, koken, tuinieren, sleutelen aan je auto, etc. Of al die blogs die gaan over het maken van een blog. Kortom absoluut niets waar ik iets van zou kunnen opsteken behalve dan die blunder, maar ook dat is maar beperkt toepasbaar.

 Helemaal de kriebels krijg ik van puntje 7. Hoewel meer reacties welkom zouden zijn, moeten ze wel hout snijden en het gemiddelde geneuzel van een stel keuvelende vrouwen overstijgen. Liefst zelfs ontstijgen. Het 'Wat knap', 'Het is zo herkenbaar', 'Dapper van je' en meer van die slappe thee. Ik vrees, dat ik het van mijn eigen kompas zal moeten hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten