vrijdag 28 augustus 2020

Alternatief

 Kanker en natuurgeneeswijzen. Naar mijn idee een dubieuze combi. Het zal ongetwijfeld soms effect hebben en misschien zelfs resultaat, maar de successen kennen geen controleerbaar herhalingseffect bij derden. En als Nederlander staat je dan natuurlijk het rampverhaal van Sylvia Millencam voor de geest. Is alweer bijna twintig jaar geleden (2001) en ook in de terugblik blijft het onbegrijpelijk. Dat je niet direct voor de medische weg gaat, kan ik me nog iets bij voorstellen. Het lijkt me echter verstandig om de hele tijd een vinger aan de pols te houden en als de gekozen weg niet binnen de gestelde termijn resultaat oplevert alsnog terugkeren in het reguliere circuit.

 De vrouw van de aannemer met haar tumoren in de longen, de linker, kiest dus voor de alternatieve weg. Blijkbaar reageren haar tumoren goed (=slinken) op de gekozen behandeling, maar ergens zegt me dat niet zoveel. Veel kankerbehandelingen, ook de reguliere hebben in eerste instantie effect om vervolgens alsnog het nakijken te hebben.

 Chemo en/of bestralen en tot slot immunotherapie is ook niet alles. Ik zou niet weten of ik in een betreffende geval daar automatisch voor zou kiezen, maar bidden en vruchtensapjes kunnen ook niet op mijn instemming rekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten