vrijdag 28 augustus 2020

Viraal_54

 Dagje de deur uit. Lanterfanten. Slenteren. Leuteren. Terras hangen en ergens op een plek gegeten, die de afgelopen jaren steeds gesloten was, als we er langs kwamen. Goeie wijnkaart, geen verkeerde gerechten, prettige bediening. Nu een keer binnen en aub zonder dat mondkapjesgedoe. In de winkels is het onvermijdelijk, zelfs voor het afrekenmoment bij het tankstation. Ridicuul! In de restaurants met terras moet het geizchtsmasker op als je naar de toilet wilt. Het slaat werkelijk nergens op.

 Op straat is het 50/50 of missschien net 60/40 wat de lap voor de kop betreft en dat is dus helemaal van de pot gerukt. Ik vrg me af wat de mensen denken, die in de buitenlucht hun mond en neus bedekken met iets waarvan bekend is, dat de bescherming nihil is. Het aantal besmettingen blijft toenemen. Van een neergaande lijn is absoluut geen sprake. Maar, maar, maar hoe erg zijn die besmettingen? Net als in Nederland, heb ik niet het idee dat het hier stormloopt in de ziekenhuizen en de IC verre van overbelast dreigt te worden.

 Er is iets veranderd en daar is blijkbaar niet op een eenduidige manier op te reageren.. Over twee weken gaan de scholen hier weer aan de slag en van de directeur die het kinderfeestje gaat vieren met 70+ personen, waar we voor bedankt hebben, begreep ik, dat de man absoluut nog geen zicht heeft op wat de consequenties voor het geven van onderwijs gaan worden. Het is maar een beetje hap/snap en zo'n Nederlandse minister van Justitie en nog wat heeft het blijkbaar ook niet gesnapt, als hij een trouwfeest organiseert of heeft gedacht dat hij voor zichzelf andere regels kon laten gelden, dan die hij de rest van Nederland op heeft gelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten