Bijna twee uur en nog geen bes door mijn vingers gegaan. Enkel de afwas gedaan en links en rechts een lapje door de keuken gehaald. Schiet niet op zo. Ff opladen en verder. Te laat om nog iets van de lunch te maken of daar tijd voor in te ruimen. Dat zien we vanavond wel weer. Het koken schiet er sowieso behoorlijk bij in nu ik al zoveel uren in de keuken besteed aan het houdbaar maken van de tuinopbrengst. Na uren schrobben, snijden, persen, koken, etc. ontbreekt de puf om me eens lekker creatief tegen de catering aan te bemoeien.
Vrg is waar te beginnen? Wat is slim? Ik denk, dat ik voor de volgende partij wortels ga, d'r iets van uien bij doe en vervolgens de tomaat toevoeg of wat er van overblijft als die door de sappers is gegaan. Een soort slow-juicer maar dan een stuk simpelere en alleen geschikt voor vruchten/groenten waar veel vocht in zit en die weinig hards bevat. En dan de huis/tuin- en keukenversie. Misschien moeten we volgend jaar naar ietwat professionelers kijken. Het ding begon dit jaar af en toe raar te piepen. Hoewel, de vrg is of we behoefte hebben aan meer tomaten dan we dit jaar hadden. De kas is niet alleen voor de tomaten. Dan zouden we een handeltje in sap kunnen beginnen of 'bulion' zoals het hier genoemd wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten