dinsdag 29 september 2020

Afdakwerk

 Een heel dag geplens. Dit heeft weinig meer met compensatie te maken hier wordt voorgewerkt voor oktober, mag ik hopen. Die sik, die je er van kunt krijgen, die heb ik al. Ik voel een neiging tot schimmelvorming in mijn baard. Morgen gaat het nog ff door. Dat wordt geen tuinarbeid voor het weekeinde. Het water moet eerst wegzakken. Dat is de reden, waarom ik de bedden in terrasvorm zou willen verhogen. Geen halve meter maar afhankelijk van de plek toch 10 tot 30 cm.

 Deze week ook maar aan de slag met de voorbereidingen voor het wijnjaar 2020. Vooral veel schoonmaken. Niet dat ons weer een telefoontje overvalt over een week of zo. De goeie man gevraagd of hij een methode wist om goede witte wijn te maken zonder gebruik van sulfiet. Daar was hij heel duidelijk in: Nee! Toch heb ik een jaar of twee geleden witte wijn gedronken waar de maker van zei dat er geen sulfiet in gedaan was. De fles heeft uren open gestaan op tafel voordat we hem helemaal paraat hadden gemaakt. In feit had ie in de tijd van mooi groenig-wit moeten veranderen in een heldere maar bruine vloeistof.

 Ik sla de witte wijn over dit jaar. Leg mijn oor nog weer een keer links en rechts te luisteren en als dat niks concreet bruikbaars oplevert maar gewoon zien dat ik het spul te pakken krijg. Wat mij tot op heden (niet-online) niet gelukt is, afgezien van een flesje verdunde oplossing via-via.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten