dinsdag 29 september 2020

Politiek

  De PSD heeft bij de lokale verkiezingen een aardig klap gekregen. Het werd tijd, dat de kiezer eindelijk die corrupte bende links liet liggen. Een partij met meerdere kopstukken in het gevang, een en al vriendjespolitiek, waar 'voor wat, hoort wat' het partijcredo was en elke gesubsidieerde km asfalt in praktijk slechts 800 mtr mat. Mn het verlies van de burgemeesterpost in Boekarest moet hard aan zijn gekomen. Maar er zijn meer grote steden 'gevallen'.
 
 Ook in Agnita -absoluut géén grote stad- is de PSD uit de bestuurskamer gezet. De restauranteigenaar en slager van de PNL (partij van Iohannes, de Roemeense president) gaat de komende jaren hopelijk een hoop smekende ex-PSD'ers teleurstellen qua gunsten en opdrachten. Onze aannemer zal er een van zijn. De voormalige burgemeester van langer geleden, die z'n hotel op kosten van Europa heeft gerealiseerd, zal voor zijn nw project meer moeite moeten doen dan als hij de burgemeester was geworden.

 De wereld zal niet van vandaag op morgen veranderen maar het zijn deze stappen, die met regelmaat gezet worden onder Iohannes en de huidige regering, die hoop geven, dat het land eerlijker gaat worden bestuurd. Er zullen altijd -net als overal elders- individuen blijven, die meer weten te profiteren dan de rest maar dan wel graag minder in aantal en niet zo overduidelijk politiek bepaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten