woensdag 30 september 2020

Afglijden

 Drie dingen gedaan en de dag alweer bijna om. Blog bijhouden en lunchen telt dan niet mee. Bijna erger dan een (semi-)ambtenaar. Wat ik aan die periode heb overgehouden is koffie drinken. Alleen deed ik dat niet 'en groupe' met het bijbehorende geklets. 's Morgen van half negen tot negen uur. Een uur later nog een keer en dan 's middag om een uur of drie. Dan switchten de meesten naar thee. Mij stond tegen die tijd het hoofd meer naar een Duvel. Dat was nog een uur volhouden.

 Geen idee of de avond nog een bijdrage aan de dag levert. Koken telt weer niet. In Escape-spelletjes heb ik even geen zin. Mijn hoofd zit dwars bij het idee in de kranten te duiken. Opruimen en ordenen zou niet verkeerd zijn. Maar wie weet, kruip ik vroeg onder de wol. Overgangen zijn al niet mijn favoriete periodes. Als ze dan ook nog met zo'n plotse temperatuurduikeling gepaard gaan, neig ik naar een pas opzij en de ongewenste gesteldheid te laten passeren. Berenvel, haardvuur, glaasje port. Dingen kun snel veranderen.

 Strak als ik met de honden uit ga een blik op de buitenthermometer werpen. Ik kan me niet voorstellen dat het 15ºC of meer is. Maar ook 15 is de helft van wat het drie dagen geleden nog was. Kou moet geleidelijk over je heen komen en niet schoksgewijs. In feite voelt het nou net zo koud aan als het straks in januari of februari 15 met een min ervoor is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten