zondag 13 september 2020

Zondagmiddag

 De toekomstige pittige tomatensaus begint te koken. Tweede klus voor vandaag en over een uur of zo geklaard. D'r moet nog zoiets van een liter water uit. Me niet met het bereiden van de lunch hoeven bezig houden. Die hebben we buiten de deur gezocht en in tweede instantie gevonden. De pizzeria had er vandaag geen zin in of heeft het helemaal voor gezien gehouden. De komende tijd opletten als ik in Agnita ben.

 Pensiunea Elisabeta, de tent die naar het schijnt op kosten van Europa tot stand is gekomen, was redelijk druk vanwege het zwembad. Moet ik nou aannemen dat men daar 1,5 m afstand houdt? Aankomen rijdend was van afstand al duidelijk van niet. Bovendien veel auto's met een nummerbord van Brasov een naast gelegen provincie, of hoe ik het zou moeten noemen, waar de coronabesmettingsaantallen een stuk hoger liggen dan in ons deel. Niet mijn volk ook wat daar komt, teveel pretentie op de parkeerplaats. Maar goed dat heeft weinig met de keuken te maken.

 Een keuken die trouwens niet bijzonder is, Roemeens georiënteerd met pizza's als extra. Zo'n beetje wat overal de standaard is. Alleen zijn er plekken met stukken betere pizza's. Vandaag wilde het ook niet echt met de bediening. Ongesteld of ruzie gehad met d'r vent. Zelden zo'n chagerijnig type in een bediening zien rondlopen. Gelukkig compenseerde het uitzicht de boel een beetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten