zondag 27 september 2020

Situatieschets

  In de fruitschaal op de tafel buiten staat ruim 5 cm water. De inmiddels tot over de drie meter reikende bovengrondse delen van de aardpeer zijn op bodemniveau afgebroken en liggen gestrekt over de wijngaardaanplant. En uit de rechter benedenhoek van het onlangs geschoonde deel van de tuin sijpelt water richting het stroompje in het middenpad. Voor de verdere rest is er wonderwel weinig te zien van de kracht waarmee de regen gisteravond èn vannacht tekeer is gegaan.
 
 De reeds omgewerkte perceeltjes zien er weer mooi donker uit. Van de week zien hoe diep het water is doorgedrongen. Er staan 2 perceeltjes te gaan op de verboden planning voor komende week. Het lijf lijkt gisteravond tot rust gekomen, dus een blik vooruit kan weer.

 Straks als eerste de pomp, waarmee gisteren het zwembad is geleegd terugplaatsen op z'n originele plek in de put in de kelder. Met een beetje pech zit het ding vol. Er zal geen water in de kelder staan, maar die pomp heeft met regelmaat werk te doen om het water, dat via een drainagebuis in de grindvloer van de kelder naar de put loopt, weg te pompen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten