zaterdag 12 september 2020

Warmlopen

 De machinerie loopt iets soepeler. Lekker zo, als het bijna niet meer hoeft. De laatste bonen bijna vergeten in de kelder. Waarom die na een paar minuten koken 24 uur moeten staan ontgaat me, maar ik doe het netjes wel. Nu staan ze in pot aan de kook te komen. Dan nog een uur en ook dat hebben we weer gehad.

 Die pepers die moeten gaan gisten, deden me denken aan eergisteren. Het rook raar in de keuken. Niet vies of zo. Anders dan anders. Het kwam uit de hoek waar de kast is met voorraad voor schoonmaak, lampen, vuilniszakken etc. Onlangs die kast nog opgeruimd en schoongemaakt om een deel van de inmaakflessen kwijt te kunnen. Het openen van het kasdeurtje bevestigde mijn vermoeden. Ik zag echter niet direct wat aan de hand was, tot ik zag, dat een aantal flessen in het vocht stonden. Oei. Iets niet goed gegaan. Spontane, onbedoelde gisting van een fles wortelpuree. Slechte dop.

 De schade viel mee. Geen zin om er soep van te maken, wat best had gekund en de boel door de plee gespoeld. Iets meer aandacht kan duidelijk geen kwaad. Geen van de andere 20 flessen vertoonde de neiging om het slechte voorbeeld te volgen. Nog niet ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten