woensdag 16 september 2020

Voorbij

 Weer eentje die het leven heeft gelaten. Nb opgehaald door de SMURD op de dag dat een ander oud mensje van 89 werd begraven. Al een paar jaar bedlegerig. Ik weet nieteens of ik het mens ooit gezien heb. Dat laatste geldt voor de ander weldegelijk. 'Johnny'. Rare naam in deze contreien waar iedereen Ioan, Bogdan of Viorel heet. Een vriendelijke zigeuner met een uiterlijk dat anders zou doen vermoeden. Hij had het dan altijd over het feit, dat hij niet van z'n vader maar van een Sachen was. Wat natuurlijk best zou kunnen.

 Iemand die zijn jaren gewerkt had en nu wachtte op het moment, dat hij pensioen zou krijgen. Dat kan de overheid dus in haar zak houden. Hij deed de laatste jaren links en rechts wat klusjes. Ook voor Mariana en haar ouders. Boem weg. Vanuit 'Niks aan de hand' een paar dagen hospitaal en straks dus naar het kerkhof. Hart? Hersenen? Nog geen sterke verhalen gehoord. Komt misschien nog wel. Weer een begrafenis dus voor het einde van de week.

 Valt dat met die sterfgevallen nou zo op omdat we in een kleine gemeenschap leven of vallen ze hier eerder om, dan ik van elders gewend ben? Dank Mariana en de dorpstam-tam ontgaat me geen enkel sterfgeval. Gelukkig hoeven we niet naar alle begrafenissen, maar toch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten