zondag 20 september 2020

Overval

 Het is chaos. Het kas-verhaal stokt weer. Het ontginnen van de nwe tuindelen valt tegen. Ik moet iets met bemesten maar ook met terrasvorming. De winterindeling van het huis moet overdacht en uitgevoerd worden. Lopende klussen moeten afgerond, definitief of tijdelijk. Zwembad moet leeg. Kweekbakken moeten geregeld cq besteld worden. Ik mis de grote pan in de keuken. De tussenkelder is niet zover gekomen als gewenst. De postzegel ligt er treurig bij. Nog steeds niks gevonden dat als wijnrek(ken) kan functioneren in de wijnkelder. De deur van de wijnkelder moet afgemaakt. Van het verven van de kale delen houtwerk is het niet gekomen. En vele etctera's.

 Aan de ene kant druk bezig zijn, tenminste dat gevoel hebben en aan de andere kant achter de feiten aan lopen. We zijn nog steeds niet waar we zouden willen wezen. En dat ondanks een redelijk actieve zomerperiode.

 Je moet natuurlijk opnoemen wat gedaan is en niet wat nog moet gebeuren. Soms lukt dat echter niet omdat die laatste categorie met z'n volle gewicht over je heen rolt. Op zo'n moment als vanavond is het nog redelijk hanteerbaar. Overkomt het je bij het ontwaken, dan ben je alweer moe, voordat je onder het dekbed vandaan bent gekomen. Ik heb niks tegen de winter, maar ik zou 'm dit jaar wel willen overslaan. Vrees dat dat van eenzelfde werkelijkheidswaarde is als dagen van 48 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten