zondag 27 september 2020

IT

  Digitalisering ... ik krijg er weer ff een sik van. Dank het onweer de hele toestand afgesloten, blijkt na het opstarten, dat ik niet meer terug kan naar de oude versie van blogger. Gotverdegotver. Voor 'eeuwig' overgeleverd aan hun gedrocht van een vernieuwing tot ze het weer tijd vinden om het resultaat nog verder te verkrachten met hun goede bedoelingen.

 Was het dat alleen geweest, was ik het misschien alweer vergeten. Het is tenslotte zoiets als ouder worden, je moet er mee leren leven of je wilt of niet. Maar nee, ik zag gisteravond, dat er -alweer jaren- een, zelfs twee nieuwe versies zijn van de puzzel-App The Room. Kost een paar euro (letterlijk) maar dat zijn de spelletjes wel waard. Of waren dat tenminste. Dus ingelogd, op Aankopen' geklikt', moest na een irritant lange wachttijd de betalingsmethode aangepast worden. Dat zat er in. Creditcards verlopen sneller dan ik aankopen doe in de App-store van Apple.
 
 Netjes de nwe gegevens in gevuld. Foutmelding: Niet geldig betaalmiddel in deze store, kies ander betaalmiddel. Weer zo'n lekkere melding waar je een hoop kanten mee op kunt. Creditcard niet verlopen. Daar kon het niet inzitten. Ik stond er nog steeds met een (fake) adres in Frankrijk. Maar, volgens mij wordt bij een creditcard betaling niet het adres gecontroleerd. Maar soit, adresgegevens aanpassen, loop je tegen de onzin van extra vrgn aan, die je ooit als ongewenste extra beveiliging hebt moeten invoeren. Dat gaat dus mis, maar kan weer via een controlecode over de email gecorrigeerd worden. Komt ineens de verplichting een geldig telefoonnummer in te voeren. Fuck it .... verdere correspondentie blanco. Noppes.

 Gelukkig bleek daar weer omheen te komen. Adres gewijzigd. Creditcardgegevens opnieuw ingevoerd. Zelfde foutmelding. Zou het aan de Nederlandse oorsprong van de kaart liggen? Mijn Roemeense versie ingevuld. Et voilà. Het werkt. Rare restrictie. Maar we waren er nog steeds niet wat de ellende met de IT betreft.
 
 The Room Three aangeschaft en op de volgende aankoop geklikt. Die App vereist IOS-versie 10 en met mijn mini die nog op versie 9 zit gaat dat dus niet lukken. Oké, dan ergens de komende tijd upgraden. Even gecheckt welke versie me dan te wachten staat, blijkt het maximaal haalbare op mijn mini de 9-versie.... Dus om een spelletje van 3 of 4 euro te kunnen spelen moet ik een nieuw tablet aanschaffen van een euro of 500 terwijl mijn mini nog steeds probleemloos doet waarvoor ik 'm heb aangeschaft. K*t!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten