donderdag 24 september 2020

A-z'ters

 Ach gut, weer dat 'hij, zij, het'-gedoe. Je bent als vrouw geboren, voelt je echter man. Dankzij de huidige stand van de medische wetenschap en mn dan de chirurgie èn het verspillen van het zorgbudget dat bedoeld is voor het algemene belang kun je je laten ombouwen. Typje heeft zich ongetwijfeld een lul aan laten meten, slikt een berg testoron om een baard te ontwikkelen maar heeft de baarmoeder niet laten verwijderen. Dan gaat zo iemand beweren, dat niet alleen vrouwen menstrueren.

 Nou, bij mij zit geen schroef los. Bij de betreffende persoon rammelt het ongetwijfeld in de bovenkamer. Je kunt je verbouwen wat je wilt. Als je hebt twee geslachten en een heel klein percentage twijfelgevallen. De vrouw is de ene versie. De andere heet man. Zo wordt je geboren en daar verandert de medische goegemeente met wat externe aanpassingen niks aan. De kwestie zit tussen de oren en blijft daar ook, alle cosmetisch poespas ten spijt.

 Dat iemand zoiets wil. Ach, als het weloverwogen, op een leeftijd gebeurd, waarop je in alle redelijkheid op basis van levenservaring kunt beslissen, wie ben ik om er anders dan mbt de centen over te zeuren? Maar bespaar mij omgekeerd het gezeur, dat het allemaal zo normaal is en waar allemaal niet door de anderen rekening mee moet worden gehouden. Ik loop ook niet voortdurend tegen iedereen te zeuren hoe belangrijk het is, dat ik hetero ben, mijn gang moet kunnen gaan en of aub iedereen zich daar aan wil aanpassen.

 Eerst jaag je de maatschappij op kosten en vervolgens moet diezelfde maatschappij zich ook nog eens aanpassen om voor jou het leven mogelijk te maken, wat je je in je hoofd hebt gezet. Beetje eenzijdig, niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten