vrijdag 11 september 2020

Getuind

 Goed anderhalve uur in de tuin bezig geweest en gestopt. Zo hoort het. Niet overdrijven. Iedere dag weer iets als het weer meewerkt. Er is meer in het leven dan de tuin alleen. Het leven is een strijd op meerdere fronten! Ik heb de neiging om alles in een middag eruit te trekken en om te vormen in strakke, omgewerkte perceeltjes.

 Ik hou me in. Het zou zonde zijn voor mn de pepers en het wilde bloemenmengsel voor bijen & co. Voor de rest nog een beetje hier en een beetje daar. Het wordt een stapsgewijze aanpak. Iedere keer, dat een perceeltje dan helemaal vrijkomt, kan ik er voor de winterbeurt mee aan de slag. Ondertussen misschien iets met de braakliggende delen? Niet mijn favoriete plekjes om mee te beginnen.

 Waar ik eerlijk gezegd benieuwd naar ben is de aardpeer of topinambur. Het is een gigantische plant geworden. Hoogte dik twee meter en ook aardig in de omvang. En dat voor knolletjes die over het algemeen, volgens mij, in je hand passen. Hoeveel staat me daar te wachten? Men adviseert te rooien naar  gebruik. Ik zie me echter niet aan de slag gaan met de pikhouweel in januari en februari. Moet er anderzijds ook niet aandenken, dat er knolletjes in de grond blijven zitten en volgende jaar een half perceel of meer opslokken. Dus rooien voor het serieus begint te vriezen.

 Dit is spul in de categorie munt, mierikswortel en framboos. Je bent druk met het onder controle houden. Misschien maar in een bak volgend jaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten