vrijdag 25 september 2020

Weg!

 'Allez, mondkapjes kijken!' was de strijdkreet waarmee we vanochtend kort na negenen richting Sibiu togen. En daar is weinig van terecht gekomen. Druk werken was het afgezien van de lunch. Mariana was helemaal in de wolken dat 'haar Portugees' weer open was. Blij toe, dat zo iemand 6 mndn sluiting kan overleven. Het is een welkome aanvulling op de voor de rest vnl Roemeens-Italiaanse keuken, die je elders op menukaarten aantreft. Net zo als Yummie Yang (ik verzin het niet) als representant van de Aziatische keuken.

 Rondje dierenvoer inslaan en vervolgens de auto niet kunnen schoonspuiten èn niet in de Metro gevonden waarvoor ik er speciaal naar toe wilde. Dat de nettere wijnglazen niet waren wat ik zocht was niet zo'n punt. Ik heb er nog zes. Het waren er ooit 32. Dat wordt aftellen, maar vast niet in een week tijd. Ik heb daar nog wel even. Volgende keer een glas meenemen ter vergelijking.

 De pannen is een ander verhaal. Ik mis mijn 32-cm anti-aanbak braadpan, die ik in feite steeds als hapjespan gebruikte. Het aanbod cq de keus viel me tegen en niet alleen in de Metro. Gaande het zoeken en vergelijken kwam ik bovendien in een fundamentele twijfel terecht mbt anti-aanbak kwaliteiten. Maar daarover straks meer.

 Na de lunch naar de supers in de Shopping-City getogen en een hoop ingeslagen waarvan we, ik bedacht had(den) dat we het niet meer zouden doen. Het nodige waarvan de noodzakelijkheid ver te zoeken is, maar wat wel erg lekker is. Als je dan toch een klap centen aan een kas de deur uitgooit, mag de koelkast ook best op z'n Kerst's gevuld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten