donderdag 24 september 2020

Kookblogs

 Ik ben tamelijk lui op het vlak van koken. Heb een paar meter kookboeken maar neem nauwelijks de moeite om daar in te kijken. Bovendien staan die boeken mn vol met plaatjes. Een kookboek met een hoop tekst kan het bij mij sowieso vergeten. Als ik iets wil maken, wat voor mij nw is, dan google ik tegenwoordig sneller dan door de boeken te bladeren. Vaak heb je snel meerdere alternatieven te pakken en kies je de voor jou beste eruit.

 Behalve het gemak levert zo'n vergelijking ook zicht op de hoeveelheid kopieën van kopieën die er in die wereld circuleren van raadgevingen, veronderstelde houdbaarheid, ongrediënthoeveelheden en combinaties tot aan klinkklare onzin toe. Gisteren op die manier bezig geweest om een idee te krijgen van temperatuur en tijd voor het drogen van mini-tomaten. Ik heb het al een keer gedaan, maar daar blijkbaar geen aantekeningen van achtergehouden. Iets wat ik meestal wel doe, als ik iets maak. Om zongedroogd na te bootsen lijken me de vaak genoemde oventemperaturen van 100 of zelfs 120º complete onzin. Het moet natuurlijk snel, snel. 60 à 70 lijkt me meer dan zat.

 Maar dat was niet de grootste onzin die ik meermaals tegenkwam. Helemaal lachen is het als dan aan het eind bij 'Bewaren' geadviseerd wordt om de met olijfolie gevuld potjes vol met gedroogde tomaatjes in de koelkast te bewaren. Die miepen, want het zijn voor 99,6% procent vrouwen die dergelijk websites vullen, hebben dat blijkbaar nog nooit gedaan en/of geen verstand van olijfolie. Olijfolie wordt dik, wittig en zelf een beetje crême-achtig als je het koud wegzet. Dan lijkt me niet de juiste aanpak. Als iets in de koelkast moet dan gebruik je de betere zonnebloemolie of zoiets.

 De vrg die ik gisteren niet heb kunnen oplossen is hoe je weet wanneer de gedroge tomaatjes droog (genoeg) zijn. Daar ben ik wel benieuwd naar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten