Opzoek naar een alternatief voor de pepers. Vorig jaar zoveel sambal kunnen maken, dat ik dat dit jaar kan overslaan. Ik had al de helft minder planten gezet maar de eerste halve kilo is binnen en er volgt er vast nog een. Het is niet eens zo vanzelfsprekend om een alternatief te vinden. In feite is het allemaal een beetje hetzelfde met wat smaakvariaties daarin. Of het nou sambal heet, Piri-piri, chilisaus of chutney en een Aziatische of Caribische oorsprong heeft. Het kan allemaal, is meer of minder scherp, meer of minder zoet en van oranje tot donkerbruin.
Na een hoop wikken en wegen en een nachtje slapen ga ik met de eerste 500 gr pepers van de normale soort voor een chilisaus met de naam Sriracha. Een behoorlijke pittige, fris-zure Thaise chilisaus. Allez, voor wat het waard is. Maar eerst de tuin in en hopen dat Prada ondertussen bereid is de binnenplaats te betreden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten