vrijdag 18 september 2020

Wrok?

 Wat zo bij een partijtje spitten niet allemaal door je hoofd heen gaat. Wat gisteren de kas was, betrof vandaag het Franse verleden. Gut, gut, wat zit daar nog een partij gif in het systeem. Je zou denken, dat al die jaren die er inmiddels overheen zijn gegaan de boel zou dempen. Mooi niet. Op momenten als deze lijkt eerder het tegendeel het geval. Volkomen zin- en nutteloze ergernis achteraf. Dit gaat niks veranderen. Waarom jezelf daarmee lastig vallen?

 Geen idee waar het ineens vandaan kwam. Van het een komt het ander en ineens zat ik in Utrecht, Frankrijk, bezig met verbouwen, de daarmee gepaard gaande eeuwige discussies, etc, etc. D'r zijn legio manieren om je leven moeilijker te maken dan nodig is. Ik kan er al wat van, maar Yoland was daar stukken beter in. En in feite mag en moet iedereen dat zelf weten, maar in Frankrijk waren we daarvoor teveel afhankelijk van elkaar. Het was samen of niet op bijna alle denkbare terreinen, de sociale contacten daargelaten.

 Je zou er een goed fles op willen optrekken. Niet om iets te vieren, maar om de stroom terug te sturen waar ie hoort: in het verleden. Voorbij. Vaststaand feit. Historie. Niks meer aan te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten