donderdag 17 september 2020

Schemata

 Hè, hè. Goed om ff wat anders te doen. Waarom bedenk je je dat altijd pas achteraf? Het bemestings- en beplantingsschema. Het is er weer ff in komen. Morgen opzoek naar papieren van eerdere pogingen. Het lijkt me niet zo zinvol om het wiel helemaal opnieuw uit te vinden. Fijn tunen, à la. Omdat ik nauwelijks iets, zeg maar niks met aardappelen, kolen en aardbeien heb gedaan is de cirkel van de wisseling ook niet echt rond te krijgen. Geeft natuurlijk ook iets meer vrijheid omdat je die percelen vrij kunt bestemmen. Het zijn bovendien de meest veeleisende percelen.

 Een ander 'maar' is, dat ik moet bepalen hoeveel percelen ik komend jaar ga gebruiken. Kortom hoeveel braakliggende delen ga ik omgewerkt krijgen? De kas, als die er werkelijk van komt, geeft al direct twee extra. Dan die ene waar ik aan bezig ben en die ene extra om er tenminste twee gedaan te hebben. Nu wordt het ingewikkeld. De twee die door de kas in beslag worden genomen tel ik gemakshalve niet als braak mee. Daar ligt al drie jaar vijver rubber op en er zal vast nog wel het een en ander opgegraven en omspit moeten worden, maar dat lijkt me nooit zo'n ramp te kunnen zijn, als waar ik nu mee bezig ben en er nog vier van te gaan heb.

 Verder kan een selectie van de meest ws te zaaien/planten groenten volgens mij ook geen kwaad. Klinkt een beetje alsof ik ieder jaar hetzelfde ga doen, maar voorlopig zie ik me bijvoorbeeld niks doen met meer koolsoorten dan witte en rode kool. Ook dingen als melde, snijbiet, etc. zijn voorlopig niet aan mij besteed. Dat gaat nog wel ff puzzelen worden. Leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten