donderdag 17 september 2020

Terugblik

 Bezig in de tuin is er tussen de spadesteken door genoeg tijd om het resultaat van dit jaar in ogenschouw te nemen en te bedenken of ik er tevereden over ben. En dan mn de extra's. Mijn wijngaardje is vooralsnog kicken. Van de aalbessen is een struik zwaar groeibehinderd. Herstelt zich dat komend jaar of moet ie vervangen worden?  De andere twee struiken is afwachten, die ken ik niet. ze zijn aardig gegroeid dit jaar, dus in principe moet dat goed zitten. Hoewel ... de artisjok is ook goed gegroeid maar heeft geen vruchten opgeleverd. Misschien volgend jaar? Ja, als de plant de winter overleeft en die kans is naar het schijnt in Nederland al niet 100%, laat staan hier.

 Aardpeer ... nog zo'n groeiert. Tikt langzaam de drie meter aan. Een monster van een plant. Had me op de een of andere manier iets aardappelachtigs qua loof bedacht. Geen plant voor midden in de tuin. Hoe het met de knolletjes zit is afwachten.Ondanks de uitbundige groei zie ik me deze volgend jaar niet meer in de tuin hebben. Zal dan alert moet zijn op alles wat alsnog opkomt. Ik krijg vast niet alle knolletjes gerooid.

 De rest is meer recht toe, recht aan volgend jaar nwe ronde, nwe kansen. Het is wachten op de eerst nacht dat de temperatuur beneden de 4º C zakt. Dat is als een bezem, die door de tuin wordt gehaald. Peperplanten dood. Tomatenplanten afgelopen. Courgette finito. Sla idem dito net als de basilicum. Tijd om de gladiolen eruit te halen. Hopelijk heeft het tegen die tijd ook geregend. Het lijkt me een genot om perceeltjes in twee dagen ipv een week omgewerkt te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten