maandag 21 september 2020

Neurotisch

 Bij het struinen over het wereldwijde web de afgelopen dagen een website van iemand gepasseerd, die qua tuin nog neurotischer is dan ik. Maak ik al beplantingsschema's en probeer uit te vissen wanneer welke mestsoort waar gegeven moet worden, rekende die man ahv de gewenste eetfrequentie en het aantal benodige porties afgezet tegen de waarschijnlijke opbrengst per plant uit hoeveel zaden hij van de betreffende plant moest zaaien. Dat gaat me te ver.

 Ik geef toe, de wortels waren gewoon teveel dit jaar, maar opbrengsten zijn volgens mij zelden constant over de jaren heen. Daarbij moeten alle gewenste zaden ook werkelijk opkomen, het niet te koud of te warm zijn, niet te nat of te droog, je geen last van beestjes hebben, etc. Het neigt naar een sprookje. Maar ik ben er voor mezelf nog niet met mijn schema's. Of het dit jaar al gaat lukken weet ik niet maar een overzichtelijke zaaitijdentabel voor de groenten, die ik van plan ben te gaan verbouwen, zou niet verkeerd zijn.

 Momenteel werkt dat omgekeerd. Dan bedenk ik me op globaal bepaalde momenten, dat er weer wat gezaaid kan worden en werk me dan door de zaadzakjes heen om te zien welke er voor in aanmerking komen. Dat kan strakker en overzichtelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten