dinsdag 29 september 2020

Kookkunsten

  Met een keuken vol laatste groenten uit de tuin lijkt het er bijna op alsof ik begin te snappen wat 'Koken met wat er is' betekent. In het weekeinde bouillon getrokken van wederom een overjarige diepvrieskip met uien, wortels en knoflook (buren) uit eigen tuin. Soep gemaakt met wortels, bonen, lenteui en paprika. Kippenpoten met knoflook en verse sla. Soep met lenteui, omeletreepjes en sla. En zo kan ik deze week nog wel ff door. Tomatenplanten moeten weer afgeroomd worden. Ik snap nou waar al die groene tomaten vandaan komen, die je in deze tijd in winkels en op marketen ziet verschijnen. Dat groeit maar door ongeacht of ze nog kleur gaan krijgen of niet.

 Nu die diepvriesinhoud nog weten mee te nemen. Mijn diepvriesjes, niet de bulk uit 24. Daar gooi ik straks weer een blik in als ik voor de was die kant op ga. Zien wat er behalve een tigtal kippen nog allemaal ligt en verwerkt zou moeten worden. Als anderen ook 'last' hebben van zo'n vergeten diepvries zou je een dorpsfeest moeten organiseren met allemaal soepen en sudderengerechten. Kan half Agnita z'n buikje komen vullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten