dinsdag 1 september 2020

Exclusief

 Weer een dag. Het is moeilijk om deze manier van doen op de juiste waarde te schatten. Ik ga straks iets van 8 ltr tomatenmix afvullen en dat heeft me ruim een dagdeel gekost. À 68,- euro brutto per uur voor belasting zijn dat dure flesjes. Kopen kun je ze nergens. Hooguit iets wat er op lijkt en waarvan je al lezend in de samenstelling de weg kwijtraakt tussen de E-nummers en andere chemische omschrijvingen.

 Moet dan omwillekeurig denken aan wat we vorig jaar in Portugal zagen. Waar de op de grond gevallen tomatenplanten vol tomaten gerooid werden alsof het aardappels waren en afgevoerd werden in 18m-trucks.. Ik zie de trucks het fabrieksterrein op rijden en de inhoud van de trailer in de aanvoerbak van een oversized sapmachine kieperen. De tomaten worden uitgeknepen (Wat gebeurd met de pulp?), waarna het kookproces kan beginnen en de gewenste verfijningen worden aangebracht. Uiteindelijk rijden weer 18-meters van het terrein af maar dan gevuld met potten, pakken, blikken en/of flessen vol met sap, saus of puree.

 Mijn produkt vandaag houdt het midden tussen sap en saus en is in feite de basis voor het maken van een soep maar kan ook als drankje worden genuttigd. Dit ken ik nou wel. Morgen de bessen. Dat is nieuw. Benieuwd wat dat oplevert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten