zaterdag 26 augustus 2017

Vormgeving

 Tripadvisor, ik bezondig me er weleens aan, maakt duidelijk dat toeristen in Parijs mn Amerikanen zijn, die hun maaltijden in snackbarachtige tenten plegen te nuttigen. Gisteren de Cambodjaan en vanavond een 'Fruits de mer' terwijl zeker in die laatste categorie Parijs vele andere gelegenheden te bieden heeft met meer cachet op het toilet dan deze tent in z'n geheel en misschien nog wel aantrekkelijker geprijst ook. Bizar.

 Natuurlijk ga je niet alleen uit eten voor de entouage, maar ook niet alleen om je maag te vullen. In het laatste geval loop je beter ff een van de vele delicatessenzaakjes binnen of desnoods een supermarkt en koop de bekende basis-ingrediënten: kaas, brood en wijn. Voor het bewonderen van een entourage is anderzijds het bestellen van een kopje koffie voldoende. Nee, dus, het gaat om de combinatie. En hier deed de entourage of het gebrek eraan zwaar afbreuk aan de kwaliteit van het gebodene.

 Ergste vanalles was nog, dat op de terugweg bleek, dat in de straat, die we inmiddels een paar dagen frequenteren eenzelfde soort gelegenheid lag zonder snackbar-inrichting. Als bij het zoeken naar een hotel zonder reservering. Je komt ze bij de bosjes tegen, als je na veel moeite eindelijk een maar deels bevredigende plek gevonden hebt. Volgende keer beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten