maandag 7 augustus 2017

Driftend

 Vreemde dag. Onbestemd. Een beetje hangerig. Ik, maar niet alleen.  Het weer doet met me mee. Of ik met het weer. Of, wat me meer voor de hand lijkt liggen, gaan we toevalligerwijze samen op. Voor de oude dorps besjes is het natuurlijk het weer. Het weer is overal goed voor. Het verklaart niet alleen je humeur en de soepelheid van je gewrichten. Het bepaalt de werking van zo ongeveer alles in je lijf en het wel en wee van de gal in het bijzonder.

 Nooit dagen vooraf aantoonbaar natuurlijk maar altijd pas als de onweerscumuli aan de horizont de hoogte in kruipen of anders weten ze de volgende dag precies waarom het gisteren allemaal niet zo naar wens verliep. Wat dat betreft ben ik in goed gezelschap, Mariana gaat er lekker in mee.

 Ik laat de oorzaak in het midden, was vandaag klaarblijkelijk toe aan een pas op de plaats en heb die ook gemaakt. Iets van 150 km in de rondte gereden, vanalles gewild, weinig gedaan en nu tegen achten kijk ik met een schuin oog richting de slaapkamer. Die neiging moet ik nog ff onderdrukken anders heb ik me daar zelf mee en lig vannacht meer te draaien dan te slapen. Ondertussen schuiven we de intenties van vandaag door naar het beloofde land van morgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten