woensdag 9 augustus 2017

Folklore

 Na de Saksen-reünie is het deze week Folklore-festival in Sibiu. Klederdracht- en dansgedoe uit een 5 of 6-tal landen en natuurlijk ook uit eigen land. Met dat gezing en gedans wordt een hele Tv-zender gevuld, als ik me net vergis. Mensen zijn er gek op. Mensen in pakjes, waar nooit niemand meer in rond loopt. Rare hoedjes op. En rondspringend, mn de mannen dan, wat je nooit iemand op de dansvloer ziet doen.

 Het is mijn wereld niet. Net zo goed als ik ook niet warm wordt van Hollandse klompen en de dresscode van Volendam of Urk. Hier denkt haast iedereen daar anders over. Jong of oud, maakt niet uit, alles zingt mee en als het kan gaan ook de beentjes van de vloer. Groepsgewijs natuurlijk in kringen en kringetjes en soms slingert het ook de zaal in tussen de tafels door. Soort van polonaise. Dat is nog minder aan mij besteed.

 Opzich verder aangenaam vertier. Veel la-la-la en ander klanken ipv woorden en dat mn gebracht door extreem opgetutte oudere en jongere dames. Natuurlijk in klederdracht van de streek waar ze dan wel hun liedjes vandaan komen. Een van die miepen was vergeten(?) om haar protserig horloge af te doen voor ze de bühne opging. Weet niet of het anderen ook opgevallen is, maar ik vond het niet passen. Als folklore dan ook echt folklore. Indianen met nikes kan ook niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten