zaterdag 19 augustus 2017

Bezoek

 Confrontatie uit een overwachte hoek. Alles wat hier aan hond rond loopt is een mix van herder en retriever met alle mogelijke andere bijdrages. Niks heeft iets puurs qua ras. Tenzij 'vuilnisbak' een rasspecificatie is. Of je dat als een probleem moet zien, betwijfel ik. Maar het valt op. Alles wat rondloopt valt nergens onder te brengen. Het is of te groot of te klein of met te korte poten of met te lang haar. Altijd is er wel iets, dat niet past.

 Stond vanavond ineens iemand voor de deur met iets wat verdacht veel op een Rottweiler leek. De beste man aan het eind van de lijn kwam zijn borrel ophalen voor Mariana's verjaardag. Hij 'dreigt' er al een jaar of wat mee, maar nu was hij werkelijk ter plekke. Vriendelijke man, dronken of nuchter.

 De hond is geen zuiver ras, heeft een hoop kenmerken van een Rottweiler, is alleen te groot. Daar zit dus weer ander bloed tussen. Eerder goed dan fout, maar daar gaat het nu niet over.

 Een hond van drie jaar en ik kan me niet herinneren het dier ooit gezien te hebben. Vreemd genoeg blijkt de man er mee te lopen. Ja, zoiets raars wat ik ook tweemaal per dag met mijn honden doe. Hij wordt er voor uitgelachen ... Het tekent de manier,  waarop men hier hun honden behandeld: als grofvuil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten