vrijdag 4 augustus 2017

Vakantiesferen

 Het zijn prachtige dagen. Strak blauw. Temperatuur 30-35ºC. Het heeft iets mediterraans. Het is net vakantie. Met het zwembad erbij zeker. Zelfs zonder dat ik er gebruik van maak. Wat mist is het terras aan de haven en de karakteristieke, weinig aangename lucht, die er op dat soort plekken hangt. Èn de service natuurlijk. Ook compenseert de koeien- en paardentrek in de avond niet het schouwspel van flanerende toeristen. Maar in juli of augustus naar Kroatië, Griekenland of Italië trekken is in feite volkomen nonsens. Geld betalen voor iets, wat je voor het grootste deel thuis gratis en voor niets al hebt.

 Wat dat betreft zijn de vakantiemndn eerder maart of april en oktober/november. Je moet het dan wel iets verder dan Europa zoeken, als je van zon, zand en zee wilt genieten. Ik denk, dat we ons op het voorjaar, einde winter gaan concentreren als Mariana niet meer aan de schoolvakanties is gebonden. Eind augustus naar Nederland en dan ergens tussendoor naar een van de grotere Europese steden. In perioden dat de lokale bevolking zich niet in het nauw gedreven voelt door de toeristenstroom.

 Ergens daar tussendoor slingert nog steeds het idee van een grote tour door Europa met de auto. Een banale inkooporgie. Iets wat onmogelijk is, als je je met het vliegtuig verplaatst. Ik denk dan automatisch aan Utrecht, Maastricht en Toulouse, maar misschien is Wenen, Münichen en Boedapest wel voldoende voor hetzelfde resultaat. Scheelt een hoop rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten