zaterdag 19 augustus 2017

Puree

 Mag letterlijk opgevat worden. De tomaten zijn geperst en het sap staat op het vuur te borrelen. Inkoken tot puree gaat een dag of twee kosten. Dat zit er op dit moment niet in. Maar de basis voor een goede Bloody Mary is bijna bereikt. Nog bio ook. Of dat straks ook voor de wodka geldt, weet ik niet.

 Lekker bezig, terwijl Katrien beneden ligt te liggen. Tegenstelling? Misschien. Maar ook de eeuwige dooddoener, dat het leven doorgaat. Morgenvroeg, vroeg morgenvroeg heb ik de tijd en de rust om haar in haar laatste rustplaats te leggen. Die tijd wil ik me gunnen en Katrien geven.

 De moeder van de puppies had niks haatdragends en is op de avondronde gewoon mee gelopen. Achteraf heeft ze haar portie voer als altijd gescored op de binnenplaats. Acht tepels voor negen jonkies is geen goed idee. De vier overgebleven pups hebben nu keuze, dat is een betere situatie. Waar die terecht moeten komen is daarmee natuurlijk niet opgelost. Over iets meer dan een week kan ik het resultaat van de reductie checken. Dan zijn de kleintjes ruim twee weken. De ogen open en begint de mobiliteit. Een ding is zeker ... dit was het tweede en laatste nest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten