dinsdag 22 augustus 2017

Lichtstad

 "Paris se reveille ..."  Acht uur en als eerste in de ontbijtruimte. Zo'n spartaanse ontbijt is ff wennen.  Dat ze daar dan 12€ pp voor vragen maakt de 5-sterrenontbijten à 20 € pp direct een stuk sympathieker. Niet dat je hier iets tekort komt, zeker niet qua Frans ontbijt. Het had kortom erger gekund. Het is gewoon gewontjes. De tijd van doorgekookte koffie, melk, boter, jam & stokbrood is in elk geval voorbij.

  Vandaag verder met de toerist uithangen. Speciale ervaring zo'n groep mensen die je aankijkt als er iets moet gebeuren. Zien hoe gedwee de kudde vandaag volgt. Het is een prachtige dag. Vandaag het grotere overzicht. Parijs is meer dan Monmartre maar dit stuk is toch wel een van mooiere delen. Ik zou zo een week alleen in dit deel kunnen blijven hangen en langer ook.

 Maar om 'te hangen' moet je in je eentje zijn en niet met vijf personen extra rond sjezen. Wat dat betreft hebben Parijs en ik vanaf het eerste moment, dat ik er gekomen ben een speciale relatie. Blij elkaar weer te zien. Ik hoop tenminste, dar het wederzijds is. Verder hoef ik niks dan wat kuieren en zitten, veel zitten op het heerlijk overdadige en overal aanwezige terrassen. Dat is leven, het echte leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten