zondag 6 augustus 2017

Rustdag

 Zondag, wasdag. Klopt niet, werkt wel. De rekken hangen vol. Het ergst leed is weer ff geleden. Ondertussen staat het weer op kiepen. Het eerste dreigende front is zonder ontlading voorbij getrokken. Daar krijgen anderen hun 'lol' van. Een dikke week met temperaturen tegen en boven de 35ºC kan natuurlijk moeilijk zonder consequenties blijven. Kunnen dit soort weersgesteldheden ook zonder onweer een stapje terug doen? Ik kan me zo'n situatie niet voor de geest halen. Een onweer maakt natuurlijk vele malen meer indruk, dan als het morgen ineens zou miezeren.

 Ergens vanavond, vannacht of morgen zal het losbarsten. Hopelijk blijft het geweld tot een overdaad aan water beperkt. Morgen de deuren en ramen open kunnen gooien om de binnenkant te verfrissen, lijkt me erg prettig. Je zult me niet snel horen klagen over hitte en zo. Ik zoek en vind altijd wel mijn weg, Maar ff een kleine opfrisser, daar ben ik niet vies van. Daarna mag de zon weer overheersen. 35+ is geen verplichting, maar ik heb er ook niks op tegen.

 Ik heb wat dat betreft makkelijk praten. Geen land te bewerken, geen hooi binnen te halen, geen beesten te verzorgen afgezien van het uitlaten van de honden. Ja, een tuin, maar dat onkruid kan rustig een dag of wat wachten, voordat het voor de zoveelste keer deze zomer gemaaid wordt. Bonen, tomaten, pepers, aubergines, uien, wortels en rode bieten  piepen er nog (!) boven uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten