maandag 14 augustus 2017

Overdaad

 Een redelijk normale dag weer. 18 of 154 pagevieuw voorgeschoteld krijgen bij je ontbijt is meer dan een slok op een borrel. Grr, borrel, alleen dat woord al doet me rillen voor de koffie. Maar terug op normaal dagelijks kijkersniveau met extraatjes vandaag uit Hongkong en Zuid-Afrika. De halve wereld heb ik zo ongeveer wel gehad, denk ik. Zoals al een keer betoogd, kan het helaas niet terugzoeken, maar daar zal ik niet weer over zeuren.

 Genoeg andere dingen te doen. Een week van water, aarde en hopelijk vuur waarna we als het goed is zorgeloos de lucht in kunnen gaan. Iets met, naast de standaarden als afwas, was en opruimen, zwembad, Katrien, tuin en een overdaad aan puppies. Tien, als ik goed gezien heb in het half donker van de oven, die Lady als nest heeft gekozen. Vier of vijf in zwart-wit uitvoering, waar ik onze Flokkie verdenk van het vaderschap en de rest in de egaal bruinachtige kleur van de reu, die al weken in haar nabijheid vertoeft.

 Tien is teveel. Teveel voor de moeder èn teveel voor Coves. Maar hoe reduceer je dat aantal. Op de Nederlandse Google is niks te vinden over inslapen of afmaken van pups. Van honden ja, maar pups moeten blijkbaar ten alle tijden met open armen ontvangen worden. Denk dat dat niet slim is, maar zie me niet direct de daad bij het woord voegen. Andere vragen? Als die het op een acceptabele manier weten af te handelen, dwz snel zonder onnodig lijden, dus niet in een zak in het water gooien. Maar eens rondvragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten