zondag 20 augustus 2017

Ruim

 Het komt niet vaak voor, dat de aanloop naar een tijdelijk vertrek zo ruim in de tijd zit. Mijn rug mag blij zijn. Hoewel... Zitten is het niet, lopen is het niet en liggen heb ik nog niet geprobeerd. Hoop dat het bewegen er morgenochtend niet nog slechter op geworden is. Ondertussen bezig om mn bij elkaar te krijgen wat straks in de koffer moet. Het ziet er naar uit dat de uittocht van de broeken beperkt is gebleven tot de ene reeds geconstateerde. Tussen het voorbereiden van het pakken het sap van de tomaten kokend in de bewaarflessen geschept. Is het het tomatensap of de tomatensap? Het klinkt beide gemankeerd.

 De flessen worden in dit geval niet gekookt maar warm ingepakt weggezet. De langzame afkoeling moet het conserveren bewerkstelligen. Je moet het maar weten. Net als ik een paar dagen geleden plastic flessen gevuld met bonen zag. Bleek gewoon water te zijn. Drie/vier dagen water versen en vervolgens kunnen ze bewaard blijven. Moet iets met gisting zijn. D'r is wat dat betreft nog veel te leren. Maar dan òf een winkel beginnen en het ingemaakte spul verkopen òf regelmatiger koken en de geconserveerde produkten gebruiken.

 Lopen, koken, afwassen, pakken, slapen, weer lopen en vertrekken. Dat is het programma voor de komende 16 uur. Het is bijna een kwestie van bezighouden. Weer zo'n teken dat dingen hun rust hebben gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten