woensdag 2 augustus 2017

Schaafsel

 Wat is veranderd? Is er iets veranderd? Indien, dan zijn het geen grote omwalsingen geweest. Ik neem me dingen minder dwingend voor en laat de dag vervolgens over me heen komen. Terugblikkend blijft het verwijtende vingertje weg. Zou dat het zijn? Tevreden terugkijken ongeacht wat het is, dat je gedaan hebt?

 Klinkt prachtig, haast overtuigend maar kan het niet zijn. Niet alleen. Het kan een onderdeel zijn, maar er zijn dingen die moeten gebeuren en het punt is, dat ze momenteel gewoon gebeuren. Dus dat 'tevreden terugblikken' snap ik. Dat 'ongeacht wat je gedaan hebt' klinkt iets te vrijblijvend. Toch maak ik minder problemen, lees me minder de les, schuif iets makkelijker naar morgen zonder stiekem op afstel te hopen.

 Het is zoals met schaven en schuren altijd weer gebeurd: ineens past het! Een eind aan al het wurgen en trekken? Ik teken ervoor. Alleen al het vooruitzicht dat ergens mee beginnen minder energie kost geeft het gevoel van groeiende vleugels. Dingen zouden sneller kunnen gaan. D'r kan meer gedaan worden. Gerichter vooruit ipv het uitwaaierende zoeken. En hoelang mag ik ervan proeven en genieten of blijft het bij snuffelen? Het is wel erg prilletjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten