donderdag 24 augustus 2017

Eettijden

 Het gemak, waarmee Roemenen op willekeurige tijden van de dag maaltijden tot zich nemen, blijft me verbazen. Al dat eten is sowieso al niet zo aan mij besteed maar als, dan toch liever een uitgebreide lunch. Dat is het beste moment van de dag voor een rijkelijke maagvulling. Dat loop en (soms) werk je er in de loop van de middag af. Gaat dat mis, dan bij gebrek aan beter òf allerlei kleins in de avond òf gewoon een dagje overslaan.

 Op de terugweg van het kasteel wilde iedereen eten. Bij vieren was het. Te laat voor de lunch, te vroeg voor het diner. Met de pizza's, schnitzels en salades om me heen heb ik het bij wat kaas gehouden. Ik wilde me mijn avond niet bijvoorbaat bederven.

 Terug in Parijs krijg je dan het rare effect, dat de rest eigenlijk niet meer hoef te eten, maar dat wel gaat doen, omdat ik nog trek heb in eten en hangen op een terras. Het compromis werd ergens na negenen. Het beloofde weer een prachtige avond te worden en die laat ik me niet nemen. Waarom die anderen dat niet ook en op henzelf willen doen, snap ik niet. Of is het echt alleen, omdat ik betaal in het geval we bij elkaar zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten