vrijdag 18 augustus 2017

Gevecht

 Als twee honden, en zeker grote honden, elkaar in de haren vliegen ziet dat er vaak erger uit dan het achteraf qua verwondingen blijkt te zijn geweest. Het is allesbehalve prettig om mee geconfronteerd te worden. En ik snap er ook niet veel van.

 Vanmiddag gingen twee uit de wandelclub zich ineens te lijf. Iets kleiner dan Sammy maar stevige jongens. Lopen dagen zonder problemen met elkaar in de club mee. Af en toe wordt 'ns gegromd, maar daar blijft het bij. Dan is er ineens 'iets' waardoor de aandacht in negatieve zin op één van de honden gericht wordt en gaat het matten van start.

 Was het een uitval van Lady, omdat de Schele een stap teveel deed in de richting van haar nest? Ook Prada heeft ze op die manier al eens op haar plek gezet. Maar ditmaal werd het werk door haar man gedaan en niet half ook. Vreemd genoeg duikt de rest er dan ook op. Peppie de teckel en ook Flokkie, die meestal de lul is in dit soort situaties, bemoeide zich erg tegen aan. Gelukkig had ik Prada net weer aan de lijn, want anders was die er ook opgedoken. Die groepsprocessen zijn echt andere koek qua opvoeding dan het werk met het duo S+K ooit is geweest.

 Hoewel de Schele behoorlijk heeft gepiept, toen de ander 'm bij het oor had, leek hij niet verwond toen hij zich vrij had gemaakt. Morgen maar eens zien, als ie zich tenminste vertoont. Als zoiets met een stel grote honden en een klein slachtoffer gebeurd kan ik me nu voorstellen, dat dat soms dodelijk afloopt. Wat een aggressie komt er aan alle kanten los.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten