vrijdag 11 augustus 2017

Onhandig

 Iets waar je eigenlijk niets van snapt uit moeten leggen in een taal, die je nauwelijks beheerst, omdat degene die je zou helpen niet komt opdagen, mag rustig een uitdaging heten. En niet eens zozeer voor mij, meer voor de partij, die mijn probleem moest oplossen. Een stuurprobleem met de Peugeot. Bij het maken van een scherpe bocht was er weerstand, wilde het stuur voor mijn gevoel de andere kant op. Al eens aan de wielen gerammeld, op een krik gezet, maar niks verdachts, wat ik had kunnen herkennen.

 De goeie man had na een proefrondje iets met olie. Olie en sturen? Gelukkig kwam een vrouw met een autoprobleem aanzetten, die van het Saksische soort was (de vrouw, niet het probleem) en dus Roemeens èn Duits sprak. Volgens de mecanicien was het een tekort aan olie in het systeem van de stuurbekrachting, en was dat het niet, zou het de servo-pomp kunnen zijn. Je kunt me alles wijsmaken, maar het ding wat hij aanwees, had ik al in het verdacht van lekken, iets waar de auto recentelijk mee was begonnen. Een en een opgeteld zou daarmee alles opgelost kunnen zijn.

 Was het ook, nadat ik, dat is een vreemd trekje hier, de benodigde onderdelen cq ingrediënten had gehaald en zij de olie hadden bijgevuld en de slangklem hadden vervangen. Direct maar een nwe accu gedaan, want starten wilde voor de zoveelste keer niet vanochtend en deze keer had ik niet de lampen laten branden, en nwe ruitenwissers. Kortom een autodagje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten