zaterdag 12 augustus 2017

Uit

 Al dat gefeest hier is niet vrij van nadelen. Ben je onderdeel van het feest of de nakerkse maaltijd zul je er weinig last van hebben. Ben je geen deel van het gezelschap, dan kun je het mn zomerse schudden qua etengelegenheid buiten de deur. De luttele vijf restaurants, die het plaatsje rijk is, worden in het weekeinde, dwz vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag met regelmaat door grote gezelschappen in beslag genomen. En ook woensdagmiddag is door de nakerkse maaltijden (begrafenis, zeswekendienst, halfjaar- en jaardienst) mn in La Prut en in mindere mate in Calzone een risico. Bruiloften van enige omvang zijn meer voor La Gradina of het hotel, restaurant en tegenwoordig ook zwembad net buiten Agnita nabij het middelpunt van Roemenië. Ice hangt er een beetje tussen in. Dat is meer voor geboorte- en doopfeestjes of 'eindexamen'vieringen.

 Zo ook gisteravond. Pensione Elisabeth weer een keertje stampvol. Behalve de aantrekkngskracht van het zwembad was er ook weer een of andere familiefeestje. Geen zin in Calzone of Ice en dat betekent dus rijden. Sibiu of Sighisoara. De laatste scheelt iets van 10 km rijden, daarvoor is het plaatsje nog toeristischer dan Sibiu. Dus parkeerproblemen en overvolle terrassen. Bovendien waren we aan de late kant. Je kunt hier wel de hele dag warm eten, maar in de avond houdt het toch op redelijk normale tijden op zo rond 22:00.

 Geluk met het vinden van een plekje. Rechts Spaans gebazel en aan de andere kant iets onverstaanbaar ws andersoortig Oost-Europees taaltje. Volle tent maar enkel dezelfde twee obers die in de winter de kip en de halve paardekop bedienen. Dat schoot dus niet op. Maar heerlijk gezeten. Prachtige avond. Op de terugweg nog een paar 'sterren' zien vallen, maar ff niks te wensen bij de hand. Beter voorbereiden vanavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten