vrijdag 25 augustus 2017

Schaapachtig

 Shoppen. Bedacht als vrije dag. 'Vrij' in de betekenis van niet 'en groupe'. Vreemd genoeg bleek buiten mij iedereen daar anders over te denken. Mariana ff in het midden gelaten. Wat is nou de lol aan shoppen met z'n zessen? Kleutergedrag in de groep? Waar is de zelfstandigheid gebleven? een vraag, die ik me de afgelopen dagen wel vaker heb gesteld.

 Maar soit. De dag begon met een wolkbreuk. Ideaal weer om de tijd onder daks te verdoen. Samaritaine verbouwt al bijna 20 jaar, volgens mij, en is nog steeds niet toegankelijk noch zichtbaar wat het gaat worden. Maar met Lafayette, Printemps, BHV heb je meer vierkante meters dan je in één dag weet af te klapperen. Normaal gesproken dan. Qua kleding is ieder merk wat iets wil betekenen aanwezig. Van de modehuizen als Chanel naar beneden tot Zara. Hetzelfde op de luxueuze food-floor, bij bed & bad linnengoed en de afdeling met keukengereedschap.

 Gaande de ochtend werd duidelijk dat de interesses niet op één lijn lagen. Weinig verwonderlijk. Ik kan èn wil niet denken voor anderen noch hen mijn voorkeuren opdringen. Kortom: zoek het zelf uit ... met de beste bedoelingen. Maar helaas, zo werkt het niet. Zelf je doelen en bezigheden kunnen bepalen werkt bijkbaar niet altijd stimulerend. Begin te snappen waarom er zoveel mensen groepsgewijs achter een gids door een stad willen worden geloosd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten