zaterdag 10 juni 2017

Zijweg

 Links en rechts staat nog water waar normaal een akker of weiland zichtbaar zou zijn, alles is overal door en door nat, water sijpelt nog steeds van de heuvels, maar de zon schijnt weer. Mijn ochtenddosis pollen reeds achter de neusvliezen. Even uitniezen en dan met de dag aan de slag. D'r moet meer dan anders al het geval is. Er is vanalles blijven liggen de afgelopen dagen dank Sammy en het hemelwater. Dus ouderwets opstarten: afwas, was, opruimen, wieden, maaien ...

 Het is als het aanzwengelen van een motor. Dat was voor mijn tijd, zoals de zelfrijdende auto na mijn tijd zal zijn. Mocht ik nog eens mijn auto vernieuwen, dan wil ik weer zo'n inmiddels haast ambachtelijk geworden sleutel. Geen behoefte aan een startknop, ook niet van die steeds weer afslaande motoren. Als ik het meemaak in taxi's of van die hotellimousines word ik er iedere keer onrustig van. Afgelopen jaar in Frankrijk in de huurauto idem. Gelukkig kun je het omzeilen.

 Het zou schrikken zijn, als je in de auto weer alles helemaal zelf zou moeten doen. Maar je kunt het ook overdrijven dat zg meedenken en dan wordt het irritant. Zou ondersteuningssystemen er van vandaag op morgen mee ophouden, zouden de bochten bezaaid liggen met wrakken. Men remt tegenwoordig niet meer vooraf, maar pas als het nodig is en dus in de bocht. Dat zou echt lachen zijn. En dat is maar één van de software-gestuurde meedenksystemen, maar men schiet door met binnen de lijnen blijven, zelf wegdraaiend grootlicht, automatische noodstop en het vanzelf inparken. Het doet me pijn, als ik zo'n auto bezig zie met z'n stuuractiviteit terwijl ie hartstikke stil staat. Dus de volgende keer, mocht die er nog van komen, niet zien wat ik allemaal extra wil, maar kijken welke extra's ik kan laten uitschakelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten