woensdag 28 juni 2017

Gewoontes?

 Of ik de bbq wilde doen ... Dak van de schuur in 24 staat weer recht op en de laatste pannen zouden in de middag gelegd worden. Werk af, eten ipv alleen drinken.. Niks op tegen. Goeie gewoontes moet je er in houden. Ok, ik kom er over een half uur aan.

 Ter plekke vond men het nog veel te vroeg om met vuur te beginnen. Nou, dan wacht ik wel. Nog geen half uur later wordt hout verhakt, aangestoken en opgestapeld. Blijkbaar was het ineens tijd geworden. Met hout beginnen duurt echt wat langer dan als je met houtskool aan de slag gaat. Maar goed, dennenhout brand als een tierelier. Het rooster wordt op de 'handmade' bbq gelegd en met ambachtelijk spek ingevet. Het ding gaat er weer af, meer hout er op en als dat het houtkoolstadium heeft bereikt wordt het rooster nogmaals ingevet en verschijnen de vleesrolletjes; half varken, half lam gemengd.

 Tot op dat moment heb ik nog niks gedaan. Ja, een beetje voor de bekende Jan in het brandende hout gepookt. Inmiddels hing ik daar wel ruim uur rond. Op het eind was het de bedoeling, dat ik de vleesrolletjes keerde .... bbq'n. Het is maar, wat je er onder verstaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten