vrijdag 30 juni 2017

Misleiding

 Sibiu. De massage-dag zonder massage wil er maar niet echt van komen. Mariana heeft vakantie en wilde natuurlijk mee en dat maakt er altijd een ander dag van. Ik had notabene gisteren al aangekondigd, dat ik vanmiddag oa voor boodschappen naar de echte stad wilde. In principe is vrijdagmiddag Mariana's poetsmomentje, tenminste dat proberen we erin te krijgen, en had ze dus ongestoord lawaai kunnen maken en alles van z'n plek halen en helaas meestal elders terug zetten.

 In de auto 'ns gevraagd, doe ik wel vaker, waarom ze nu persé mee wilde. Ze had zich bedacht, dat we ergens zouden gaan eten. Ik had het alleen over 'boodschappen doen' gehad. Vrouwelijke geesten werken op wonderlijke wijzen. Maar het wordt nog bonter.

 In Sibiu eerst naar de westkant, Hornbach, voor dierenvoer en vervolgens terug over de autosnelwegring naar oost, waar het grote winkelcentrum ligt met de verleidelijk gevulde supermarkten Auchun en Carrefour. Daar zijn ook een paar restaurants en de chinees is Mariana's favoriet. Kan dat eten in één moeite door. We zijn nog niet uit de auto, komt de mededeling, dat ze iets 'Légèrs' zoekt om in het dorp rond te lopen ipv het trainingskloffie, waar ze de winter mee doorgekomen is. Ze zegt het op een manier alsof ze precies weet wat ze wil en waar het te krijgen is. Mooi niet dus. 'Boodschappen doen' verwordt zo tot winkelen en voor we toe zijn, waar ik (deels) voor naar Sibiu wilde, is de middag voorbij. Dat was weer een latertje voor de honden, die hun ongenoegen natuurlijk weer hebben gebotvierd op de bloemenborders. Er zijn zaken, die je 100x kunt uitleggen, het verband dringt niet door in dat wonderlijk werkende brein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten