dinsdag 27 juni 2017

Gemis

 Katrien is onrustig. Onrustiger dan normaal? Moeiljk te zeggen. Het is al tijden, dat ze zonder duidelijke reden eindeloos kan staan blaffen, vaak naar een hoek gericht waar verder niks te zien valt. Zou ze Sammy missen? Kan het niet uitsluiten. Wil het ook niet 'hineininterpretieren'. Volgens mij valt het wel mee of, zo je wilt, tegen. Het is me de afgelopen weken niet opgevallen, dat ze meer aandacht dan anders aan Sammy besteedde. Gewoon, zoals altijd in de laatste jaren: geheel geen.

 Ze zal Sammy's 'terreur' niet missen, lijkt me. Ze kan haar ligplek nu vrij kiezen en hoeft vooral achteraf niet weer in de steeds strammere poten te komen, omdat meneer bedacht heeft, dat hij op haar plek wil liggen. Natuurlijk hebben ze veel samen gedaan, maar naarmate de leeftijd vorderde, is dat gezamelijke element steeds minder geworden. Daarbij was Sammy de meer sociale, die altijd overal bij wilde zijn, en is Katrien een nurkse tante geworden, die bij behoefte haar aandacht komt opeisen.

 Sammy was de ideale partner. Als je er behoefte aan had, was hij er, en was die behoefte er niet, dan wachtte hij rustig af, tot die behoefte er wel weer was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten