donderdag 8 juni 2017

Waterkracht

 Vanuit bed onder de douche is niks mis mee. Als die douche Coves-breed is, je er in je kleren onder staat terwijl je met een stok zit te porren in een verstopt afvoerkanaal, wordt het een ander verhaal. Was het laatst de regen van een mnd in een namiddagse onweersbui, vanochtend is genoeg gevallen voor de rest van het jaar. Wat mij betreft.

 En dat was het ook geweest zonder verstopping, waardoor een beek regenwater van een hogergelegen dorpdeel over de volle breedte van de straat het dorp uit stroomde. Helaas bleef het niet netjes tot het asfalt beperkt. Een paar stoepranden zouden wonderen doen. Gelukkig komen dit soort buien incl. verstopping niet met zo'n regelmaat voor, dat je je parkeerplaats in een stoep moet veranderen. Maar ik mag weer vegen, de goten ontzanden en de waterkering in de berm van de buren herstellen. Maar mooi niet vandaag. Want .... het regent. Gelukkig een beetje normaler dan vanochtend.

 De stroomafwaartse buren aan mijn kant hebben meer pech. Zij hebben dan wel een echte goot voor hun deur. Zo eentje van een halve meter diep en ruim zo breed, die je hier bijna overal ziet behalve voor mijn deur en die van een paar andere buren aan de overkant en stroomopwaarts. Wat daar de reden voor is geweest, mag Joost weten. De buren mèt goot hebben nu echter een ingestortte zijkant. De aannemer heeft zich daar in de afronding vorig najaar met een Jantje-van-Leiden vanaf gemaakt, dus daar is extra werk te verrichten straks .... als de buren van zinnes zijn daarop te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten