dinsdag 20 juni 2017

Uitgebrand

 Goed nieuws uit Portugal. Vrienden zijn na evacuatie terug in hun huis. Geen schade aan terrein of gebouwen. Het zal je maar gebeuren, dat je huis affikt bij zo'n geintje. Dat dat een blikseminslag geweest moet zijn, gelooft niemand en is onwaarschijnlijk ook, want het fikte op meerdere plaatsten tegelijkertijd. Je zult zoveel doden op je geweten hebben, enkel om een beetje geld te verdienen met goedkoop hout.

 De ramp van de doden en bijbehorend leed voor de nabestaanden ff buitenbeschouwing gelaten, moet je er toch niet aan denken (afkloppen!!!) dat je huis afbrandt. Zelfs als de boel verzekerd is én de verzekering zich er niet onderuit probeert te draaien, blijft het een ramp. Alles wat verloren is gaan en de ellende van opnieuw moeten beginnen. Ik geloof, ik zou het nieteens op dezelfde plek willen. Je krijgt nooit meer terug wat je had. Alles zal altijd belast blijven met de herinnering aan hoe het voorheen was.

 En dan vanochtend in de Volkskrant een opinie-stuk zien, dat iemand de brand in Portugal als mogelijke eye-opener ziet voor de gevolgen van de klimaatsverandering. Het stuk zal vast acher de betaalmuur hebben gezeten. Ik heb geen poging gedaan om dat te controleren. Rasisme, Islamofobie en het Klimaat, je kunt er tegenwoordig alles aan ophangen. Blijkbaar had de desbetreffende persoon z'n opinietarget nog niet gehaald en zag met deze idiote draai de kans schoon om aan z'n verplichtingen te voldoen. Zo iemand zou je strafregels moeten kunnen laten schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten