donderdag 29 juni 2017

Schade

 Rustigere dagen? Het is me niet gegund. Na een paar liter vocht aan het maaien in de tuin gespendeerd te hebben, gaat de 'mare' door het dorp dat (weer) het graf van Mariana's ouders is beschadigd. Laat dat 'beschadigd' maar weg. De helft is gewoon vernield. Na de ruitjes van de kandelaars is dat meer dan ff slikken.

 Het heeft zijn voor- en nadelen, maar er bemoeien zich dit keer meer mensen mee, om niet te zeggen het hele dorp. Politie is vanochtend al langs geweest, maar heeft weinig gedaan. Mariana roert eens extra in de pot door '112' te bellen. Politie komt terug en neemt deze keer de moeite om te gaan kijken. Echt moeite doen, want het is een stevig end steil berg op. Het graf ligt bovenop de kerkhofheuvel. Sinds ik weet hoe ondiep het grondwater in de tuin staat, snap ik waarom men de doden op een heuvel begraaft.

 Verhalen zingen rond. Het schijnt iemand te zijn die gisteren nog gewerkt heeft aan het herstel van het schuurdak in 24. Iets met drugs ook. Het dorp zindert.

 Ik heb hem gezien gisteren. Harde werker. Vriendelijk en voorkomend. Maar nu dus op de vlucht. Dan weet je dus, wat je doet ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten