Me al dagen de kop gebroken waarom ze hier zo moeilijk doen over het openen van de restaurants en dan mn de binnenruimte van de restaurants. Wat maakt een restaurant zoveel gevaarlijker dan een kapper of, wat voor mij tamelijk onbegrijpelijk is; de tandarts. Café's of bars kan ik nog volgen, al heb je hier in Roemenië niet de bar- en cafécultuur van bijv. Nederland. Ik ken geen plek, waar ze aan de bar hangen of het aan het eind van de middag stampvol zit. Nu zegt mijn gebrek aan kennis daaromtrent niet alles. In Boekarest bijv. wel lokalen gezien, die je met een bruin café zou kunnen vergelijken.
Maar restaurants?? Je regelt de bezetting om en om met een lege tafel en in de rijen zo dat men ook links en rechts steeds een lege tafel heeft. Wat is het probleem? Het contact met de bediening is beduidend minder 'close' dan bij de kapper, laat staan de tandarts. Je kunt grote(re) gezelschappen voorlopig weigeren .... eigenlijk mag je alleen per twee, per paar aan een tafel aanschuiven.
Oké, da's al minder. Maar ik denk, dat ik het probleem snap. Het zit 'm in de besloten ruimte icm het ontbreken van een mondkapje, anders eet het wel erg lullig. Fatsoenlijke ventilatie/afzuiging is blijkbaar niet voldoende. Ze zien de binnenatmosfeer zwanger van het virus, als potentieel besmettelijk als iedereen er vrijelijk mag in- en uitademen. Dat het zover is kunnen komen, dat je niet meer vrij mag in- en uitademen, als je in één ruimte bent met anderen. D'r moet een kapje voor! De condoom voor veilig socializen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten