zaterdag 16 mei 2020

Ledigheid

 Na de 29º van gisteren voelt het vandaag bijna koud aan. Redelijk bewolkt. Kortom goed werkweer. O nee, dat gingen we niet doen vandaag. Hoe vul je ook weer een dag, als je je niks hebt voorgenomen. Zou ik het nog kunnen? Hoe deed ik dat ooit?

 In Utrecht zou ik het centrum zijn in gelopen. Koffie en krant bij Orloff op 't Wed om een dik uur en minstens nog een tweede koffie later het voetgangersdeel van de stad te doorkruisen, de boekhandel op de lijnmarkt te bezoeken, misschien ook Broese en tenslotte een paar uur dood te slaan in Plato en voldaan op een terras neer te ploffen of aan te schuiven aan de bar van De Zaak.

 In Frankrijk zou ik in de auto zijn gestapt en richting Perigueux of Brantôme zijn gereden. Uitgebreid van een lunch genoten hebben op één van de vele restaurantterrassen, wat rond hebben gelopen en via een mooie omweg terug naar het honk in Le Chalard zijn gereden.

 Hoe gaan we het hier doen? Start ik de truck? Zet ik een tafel en een stoel in de tuin? En wandel ik de dorpstraat van Coves op en af voordat ik neerplof met een koel wit, te zoet wijntje? Sibiu heeft geen zin. De hele horeca is nog verboden gebied. Mag onkruid verwijderen? Een handwasje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten