donderdag 21 mei 2020

Tuinstand

 Het is echt een 'zwarte luizen'-jaar. Zelfs op het onkruid zit het spul. Kan me dat niet herinneren van eerdere jaren. Maar er zijn lichtpuntjes. Het brouwsel wat Mariana heeft gemaakt lijkt echt te werken. Morgen opnieuw op de tuinbonen spuiten en dan zien of het afdoende is. Maar er is meer. Vandaag relatief veel lieveheersbeestjes zien rondkruipen en daarvan zaten er de nodige op elkaar. Maximeren, zou ik zo zeggen. Hoe meer lieveheersbeestjes hoe beter.

 Wat ook goed deed, was om te zien, dat er dit jaar weinig kale rijen zijn. Een paar al opgevuld met Afrikaantjes (mag dat woord nog?) en de rest doet het gewoon vrij aardig. Wat me wel opvalt, is het grote verschil in het opkomen van het zaad. Meerdere groenten staan al aardig boven de grond terwijl in dezelfde rij van dezelfde groente nog zaden net ontkiemt zijn. Daar zit toch gauw 2-3 weken tussen. Droogte? Heb het water geven volgens mij aardig weten vol te houden.

 Mijn zorgenkindjes zijn de bonen, de rode uien en de in de volle grond gezette druiven. Misschien straks ook weer de tomaten, maar nu nog niet. De rest gaat het gewoon goed tot uitstekend doen. Zien wat er straks allemaal verwerkt moet worden voor later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten